Results 1 to 4 of 4

Thread: Hello.

  1. #1
    Join Date
    Jul 2022
    Location
    Barossa Valley
    Posts
    5
    Users Country Flag

    Hello.

    Hi.

    I've finally joined as I'll probably need specific advice. Very very soon. Hopefully I can contribute some as well.

    I've got a 2011 MY12 Jetta TDI which I've personally put over 300,000 kms on.
    I've just bought a 2009 MY10 Jetta TDI with quite low kms.

    I had a 2006 Jetta previously.

    I like VWs, I like sedans and I like tinkering.

    I had a RNS510, A 9w7 a Hex-V2 arrive on Friday. The newer Jetta has a flat battery today after fitting the RNS510 and updating the firmware.
    I've got another RNS510 arriving this week some time and a loom kit for the 9w7 (for the older Jetta).
    Last edited by JPS323; 31-07-2022 at 03:45 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2022
    Location
    Barossa Valley
    Posts
    5
    Users Country Flag Thread Starter
    Turns out the flat battery after the RNS510 install was a one-off. I performed the firmware update and reloaded the maps. The firmware I got from here, the one with the custom HDD partition.
    I can only presume the unit got confused by all the restarting.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Mornington Peninsula, VIC
    Posts
    110
    Users Country Flag
    Welcome!
    It might still be good to check the gateway version you have to see if it's a known version to cause battery drain.

    Do an auto-scan and check the address 19 details; it should look like this.

    Address 19: CAN Gateway (J533) Labels:. 7N0-907-530-V2.clb
    Part No SW: 7N0 907 530 BL HW: 7N0 907 530 AN
    Component: J533 Gateway H56 1682
    MY12 Passat FSI Highline | 3.6L VR6 | Cashmere Brown | Driver Assistance Package | Dynaudio | Discover Media | TPMS Direct | Side Assist | Adaptive Cruise | 3D colour cluster | More coming soon
    Genuine VCDS and VCP Pro

  4. #4
    Join Date
    Jul 2022
    Location
    Barossa Valley
    Posts
    5
    Users Country Flag Thread Starter

    According to the scan report I saved, I have it is as follows;

    Address 19: CAN Gateway (J533) Labels:. 7N0-907-530-V2.clb
    Part No SW: 7N0 907 530 C HW: 1K0 907 951
    Component: J533 Gateway H37 0614

    The car seems to be behaving itself. Just a flat battery on the morning after install.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |