Results 1 to 6 of 6

Thread: Intermittent Starting Problem-T Cross

  1. #1
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Maroochydore Queensland
    Posts
    86
    Users Country Flag

    Intermittent Starting Problem-T Cross

    Mostly my T Cross starts instantly, but lately I have had a problem that I experienced when the vehicle was new. It fails to respond to the starter button, without even the starter motor tuning over; a click of the solenoid is all I hear. I jumped it with a power pack, drove it across the road to my neighbouring VW dealer who spent several hours on it today running diagnostics. There was an error code about high voltage, the battery was fully charged and they couldn't replicate the fault. Of course it starts perfectly for them and, for the time being me.The fault has been cleared

    Living close they have asked me to call them if it happens again, and they will come to me ( great service). They thought it may have been the battery or the starter button at fault, but diagnostics were silent on those suspicions.

    Has anyone had this problem on any model?

    Cheers-John

  2. #2
    Join Date
    Jun 2024
    Location
    italy
    Posts
    1
    Users Country Flag

    updates on this ?

    Quote Originally Posted by Suncoaster View Post
    Mostly my T Cross starts instantly, but lately I have had a problem that I experienced when the vehicle was new. It fails to respond to the starter button, without even the starter motor tuning over; a click of the solenoid is all I hear. I jumped it with a power pack, drove it across the road to my neighbouring VW dealer who spent several hours on it today running diagnostics. There was an error code about high voltage, the battery was fully charged and they couldn't replicate the fault. Of course it starts perfectly for them and, for the time being me.The fault has been cleared

    Living close they have asked me to call them if it happens again, and they will come to me ( great service). They thought it may have been the battery or the starter button at fault, but diagnostics were silent on those suspicions.

    Has anyone had this problem on any model?

    Cheers-John
    ciao, seems I have a similar issue with a VW Cross TDI DSG. Even after long runs (50+ km) when all is hot and battery is obviously fully charged, it sometimes does not start. This car still have the key to be used, but reported problem is similar. I have bought it used last November and did 10.000km since then. Car is from 2020 and has 30.000km still under warranty for two months. I have taken it to the VW dealer in town yesterday and was not starting also in front of him. My worries is that it seems they have no clue about what the problem can be. Sometime the engine gives a little click on the solenoid, sometimes is has happened it was all silent and completely dead. As said as it seems they have no clue, I'm asking you if you have eventually identified the problem and how you have fixed, seems customers have to tell VW what to do.....
    thanks

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Pacific Paradise QLD
    Posts
    7,264
    Users Country Flag
    Quote Originally Posted by attisfo View Post
    ciao, seems I have a similar issue with a VW Cross TDI DSG. Even after long runs (50+ km) when all is hot and battery is obviously fully charged, it sometimes does not start. This car still have the key to be used, but reported problem is similar. I have bought it used last November and did 10.000km since then. Car is from 2020 and has 30.000km still under warranty for two months. I have taken it to the VW dealer in town yesterday and was not starting also in front of him. My worries is that it seems they have no clue about what the problem can be. Sometime the engine gives a little click on the solenoid, sometimes is has happened it was all silent and completely dead. As said as it seems they have no clue, I'm asking you if you have eventually identified the problem and how you have fixed, seems customers have to tell VW what to do.....
    thanks
    Worn Ign switch would sound sort of logical Has it been used on short trips or long ones. Short ones would mean a lot more starts I guess.
    2021 Kamiq LE 110 , Moon White, BV cameras F & B
    Mamba Ebike to replace Tiguan

  4. #4
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Maroochydore Queensland
    Posts
    86
    Users Country Flag Thread Starter
    Hi Attisfo, My problem was related to how a dash cam was wired up. It was a dealer fitted camera and had been wired up incorrectly. They fixed it, supplied a new battery , and it has been fine since then. Ciao -John

  5. #5
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Brisbane
    Posts
    9
    Users Country Flag
    Dealerships can be tricky when the problem doesn't show up for them. Based on my experience, it might be worth asking them to check the connections around the battery and starter button thoroughly next time.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Pacific Paradise QLD
    Posts
    7,264
    Users Country Flag

    Bad Earth maybe
    2021 Kamiq LE 110 , Moon White, BV cameras F & B
    Mamba Ebike to replace Tiguan

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |