Results 1 to 7 of 7

Thread: Discover Pro 9.2" Infotainment with lines down the display

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brisbane, QLD
    Posts
    498
    Users Country Flag

    Discover Pro 9.2" Infotainment with lines down the display

    I thought I'd start another thread for this just as an FYI.

    You may have seen my other gearbox thread here. While the car was in I asked to get another issue looked at. It happened several weeks before the gearbox let go.

    I noticed 2 thin vertical lines down my infotainment screen about 2 inches apart. There was no lead up to it happening. Just one day I turned the car on and they were there. It was only really noticeable with a bright background (like Google maps). It basically looked like a column or two of dead pixels running top to bottom. I was going to mention it at my next service but I figured since the car was already in - they could look at it.

    Quick internet search suggests this is a common issue with the 9.2" discover pro entertainment units in all VW's that have them.

    My service sheet says they needed to replace the "screen", but I actually think they replaced the entire unit. Anyway the total cost including GST for the head unit was $1949.

    Luckily this was also covered by my "extended warranty". Just another thing to keep in mind if this happens to you.
    Last edited by DreamensioN; 13-08-2021 at 08:44 PM.
    My car: MY18 Arteon
    Her car: MY18 140 TDI Superb Wagon

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Melbourne, Vic
    Posts
    242
    Users Country Flag

    Discover Pro 9.2" Infotainment with lines down the display

    Quote Originally Posted by DreamensioN View Post
    I thought I'd start another thread for this just as an FYI.

    You may have seen my other gearbox thread here. While the car was in I asked to get another issue looked at. It happened several weeks before the gearbox let go.

    I noticed 2 thin vertical lines down my infotainment screen about 2 inches apart. There was no lead up to it happening. Just one day I turned the car on and they were there. It was only really noticeable with a bright background (like Google maps). It basically looked like a column or two of dead pixels running top to bottom. I was going to mention it at my next service but I figured since the car was already in - they could look at it.

    Quick internet search suggests this is a common issue with the 9.2" discover pro entertainment units in all VW's that have them.

    My service sheet says they needed to replace the "screen", but I actually think they replaced the entire unit. Anyway the total cost including GST for the head unit was $1949.

    Luckily this was also covered by my "extended warranty". Just another thing to keep in mind if this happens to you.
    I had mine replaced 2 weeks ago for this same issue, all under warranty thankfully.

    Iím subscribed to updates about your gearbox fault if they will tell you whatís specifically caused it, as Iíll be going stage 3 in my Arteon soon and want to be sure it will hold up.
    Last edited by rjt86; 15-08-2021 at 11:51 AM.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Sydney, NSW
    Posts
    12
    VW replaced my screen at the first 1 year service (around mid 2019) due to a couple of lines, I didn't even notice it had any.

    I think they mentioned they replaced the entire unit also.

    I had assumed it was a random issue at the time, but maybe they were keeping an eye out for it.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    3,840
    Users Country Flag
    Below hardware version 51 these screens are notorious for having premature failures.
    2011 Skoda Octavia vRS TDI DSG wagon|Revo Stage 1|Race Blue|Leather|Dynamic Xenons w 6000K|9w7 BT|THA475 Amp+active sub|Whiteline ALK|RVC|
    2009 R36 wagon|Biscay Blue|RVC|Tailgate|ECU and DSG tune|LED DRL/Indicators|3D colour cluster|Quad LED tail rings|Climatronics upgrade|Dynaudio retrofit|B7 RLine Flat Steering Wheel|3AA CCM|TPMS Direct|B7 Adaptive Cruise with Front Assist|Discover Media retrofit|PLA 2.0|Lane Assist|BCM retrofit|High Beam Assist|DQ500

  5. #5
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    VIC
    Posts
    160
    Users Country Flag
    I had this during my warranty period and it was replaced! Common fault

  6. #6
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    South East, SA
    Posts
    44
    Users Country Flag
    Just adding myself to the list of Arteon's that needed their infotainment replaced because of the 2 lines.

    My car is out of warranty (stupid 3 years) but VW have agreed to cover it under warranty as a goodwill gesture.
    MY17 Arteon | 206TSI R-Line | Manganese Grey Metallic | Front window tint 35% |

    MY12 GOLF Mk6 103TDI Comfortline | Shark Blue | RD Technik Stage 1 Tune | DSG Tune | RNS510 | Highline RVC | Window tint 35% | GTI steering wheel |
    See build: http://www.vwwatercooled.com.au/foru...ild-99394.html

  7. #7
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brisbane, QLD
    Posts
    498
    Users Country Flag Thread Starter

    Quote Originally Posted by Golf Girl View Post
    Just adding myself to the list of Arteon's that needed their infotainment replaced because of the 2 lines.

    My car is out of warranty (stupid 3 years) but VW have agreed to cover it under warranty as a goodwill gesture.
    Good to hear! The customer service coming from VW (Australia, at least) seems to continue to be very good.
    My car: MY18 Arteon
    Her car: MY18 140 TDI Superb Wagon

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |