Results 1 to 6 of 6

Thread: Traffic information

  1. #1
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Adelaide
    Posts
    83
    Users Country Flag
    Blog Entries
    1

    Traffic information

    I have enabled traffic information (TMC) following hillbillys great instructions using obdeleven but nothing seems to have happened.
    Set Fee based TMC value to 1024
    I have enabled TP and RDS to automatic via radio settings
    Can't see any TMC logo showing to confirm successful activation and no faults.
    Is there anything I have missed?
    MY18 Tiguan R Line Black-162 Highline TSI
    Drivers Assistance Package - Sunroof - Tow Bar
    Ordered July 17 Arrived December 17 Delivery Jan 18

  2. #2
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Brisbane
    Posts
    332
    Quote Originally Posted by Wazza 162 View Post
    I have enabled traffic information (TMC) following hillbillys great instructions using obdeleven but nothing seems to have happened.
    Set Fee based TMC value to 1024
    I have enabled TP and RDS to automatic via radio settings
    Can't see any TMC logo showing to confirm successful activation and no faults.
    Is there anything I have missed?
    It can take some time to download. Try holding the power down on the unit to do a soft reset

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk

  3. #3
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Adelaide
    Posts
    83
    Users Country Flag
    Blog Entries
    1
    Thread Starter
    Quote Originally Posted by Grugly View Post
    It can take some time to download. Try holding the power down on the unit to do a soft reset



    Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    Tried that but still no joy, thanks for the suggestion.
    MY18 Tiguan R Line Black-162 Highline TSI
    Drivers Assistance Package - Sunroof - Tow Bar
    Ordered July 17 Arrived December 17 Delivery Jan 18

  4. #4
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dee Why, NSW
    Posts
    719
    Users Country Flag
    I've done this one myself (a while back) and I recall that it didn't work the first time but did after I reset the Discover Pro again (and I think turned off the engine). Also, I know you said that you did a soft reset, just make sure you hold down the power button long enough.

    The traffic info isn't that great to be honest, nowhere near as good as google maps.

    2017 Tiguan 162TSI Highline/R-Line
    2017 Audi S3

  5. #5
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Australia
    Posts
    458
    Users Country Flag
    Quote Originally Posted by Gladbach View Post
    The traffic info isn't that great to be honest, nowhere near as good as google maps.
    What's is more accurate for notifying on speeding over the current speed

    VW Traffic Sign Info or using Google Waze ?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Melbourne, VIC
    Posts
    301
    Users Country Flag

    Quote Originally Posted by Gladbach View Post
    The traffic info isn't that great to be honest, nowhere near as good as google maps.
    agreed - i think i've only had it re-route the navigation twice due to traffic congestion. aside from that, i usually forget it's even there.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |