Results 1 to 7 of 7

Thread: OBDeleven Connection Issue

  1. #1
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Melbourne
    Posts
    4
    Users Country Flag

    OBDeleven Connection Issue

    Hey Guys,

    Bit of an odd one, hoping someone has come across a similar issue.

    I had previously used a friends OBDeleven on my Passat B8 wagon with no issues.
    I decided to purchase one for myself, although no luck as I am unable to connect to my car. (Both new-gen version)

    I am presented with the message "Make sure ignition is turned on"

    I then attempted to use it with some other car, this time no issues. I have successfully used it with 3x Audi and 1x VW. But still not working with my Passat.

    I have tried manually adding the car, removing the device from the app and every turn this on before that method I could find. I have also tried running it on another phone. (Both have been Android)

    Some other testing, I have done includes:
    - Visual inspection of both OBDeleven pins and OBD socket on car
    - Testing continuity between the rear of the OBD socket and front female side of each of the connected pins
    - Tested all 12V pins
    - Tested CAN bus resistance
    - Tested CAN bus low and high voltages
    All the voltage readings and resistance values were with specification. I can also see no damage to the connectors.

    I am a bit stumped were to go from this point. Any recommendations would be apricated.
    Thanks

    BTW - I have had an APR tune done on this car, whether or not this may have an effect I don’t know.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Pacific Paradise QLD
    Posts
    6,385
    Users Country Flag
    Turn the ign to ACC and it will work. Have you registered it with VOLTAS and is it a Pro version

    What year is the Passat as from 2020 on VW hobbled a lot of the modules.

    Sometimes popping the bonnet will let you access more of them
    2019 Tiguan 162 R line with DAP & Sound & Vision .White.
    Front cam Blackvue 750S and Rear Blackvue DR590-HD.
    2021 Kamiq LE, Moon White, BV cameras back and front
    2010 Polo 77TSI Flash Red, SOLD.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Tasmania
    Posts
    512
    Users Country Flag
    B8 Passats require the extension module because the port is set quite deep.
    Cheers

  4. #4
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Melbourne
    Posts
    4
    Users Country Flag Thread Starter
    Tried with ignition both in accessory and engine running. Unit is registered with a pro license.

    It is a 2016 model, I did read that they have recently lockdown a lot of the modules. Last time connecting with my friends unit all the modules were accessible and modifiable. No luck even connecting with mine!!

    Had previously received this advice, as well as the driver door being open or closed. A combination of the two. No change either.

    Thank you for your reply

  5. #5
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Melbourne
    Posts
    4
    Users Country Flag Thread Starter
    This could be it, is there a particular part number or just a generic extension will do?
    Strange that it previously worked on my friends unit..
    Will definitely have to give this a shot! Thank you

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Pacific Paradise QLD
    Posts
    6,385
    Users Country Flag
    2019 Tiguan 162 R line with DAP & Sound & Vision .White.
    Front cam Blackvue 750S and Rear Blackvue DR590-HD.
    2021 Kamiq LE, Moon White, BV cameras back and front
    2010 Polo 77TSI Flash Red, SOLD.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Melbourne
    Posts
    4
    Users Country Flag Thread Starter

    Thanks for that mate.
    I'll have to order one and give it a shot!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |