Results 1 to 7 of 7

Thread: MIB III and VCDS tweeks?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    4
    Users Country Flag

    MIB III and VCDS tweeks?

    Hello,

    I have searched and read many treads here but not found any info about the new MIB III.
    I have a Passat 2018 B8 with the new Discover Media.

    #1 I would like to have the R logo at startup.
    #2 Would like to change color to blue as seen here:
    Mk2 Tiguan VCDS Tweaks
    (so I also can have the blue color on the instrument on the digital instruments)

    Is this possible to use same VCDS setings as for the old?
    Does anyone have any experience?

    Best regards / Andre

    MIB III and VCDS tweeks?-mibiii-jpg

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Melbourne, Victoria
    Posts
    319
    Users Country Flag
    I have a Passat R-Line 206 on order and when received I'll reply with my findings.

    Playing with a MY16 model variant was interesting as the BCM (Central Electrics Module) is no longer coding - everything (all 2000+ options) is now Adaptations. Interesting stuff!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Uk
    Posts
    263
    Users Country Flag
    What screen do you have for background lighting? Is it the one of a picture of the interior of the car, or just a slider under the lights menu?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    4
    Users Country Flag Thread Starter
    mythik, thanks for responding. Hope you will love your new Passat as I do.

    If I find something out I will let you know. Will do a full "scan" and post this on VCDS ross tech forum for help and insight.
    As I don't have an interface my self I have to wait until I can borrow one.

    Please let me know if you get any info.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    4
    Users Country Flag Thread Starter
    Jap, I don't really understand what you mean?

    My Discover media looks exactly like picture above (I do have blue stripes not red as in picture above).
    My Dashboard (with speedometer and so on, is the new digital screen type)

  6. #6
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Uk
    Posts
    263
    Users Country Flag
    Go to car settings on the discover pro
    you should see lights, parking and menovering, and stuff like that, if you background lighting on that screen then it should be able to do (or it might already have it on there)

    im still trying to work out how to do it on a car without background lighting, I can get the button to come up but just get a black screen, and my car is in the body shop ATM
    Last edited by Jap; 25-10-2017 at 05:39 AM.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Brisbane
    Posts
    66

    Hey mate, ask this guy he may be able to help.

    Benifications - Home | Facebook

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |