Results 1 to 4 of 4

Thread: MIB graphics corruption on Apple CarPlay

  1. #1
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Brisbane, Queensland
    Posts
    21
    Users Country Flag

    MIB graphics corruption on Apple CarPlay

    Hi All,

    Iíve now done two trips longer than ~60m in the MY21 Passat Alltrack, and twice my iPhone misbehaved badly with Apple CarPlay:
    • Graphics get corrupt on the display. I have to restart the head unit (long hold power to restart), or restart the car, and my phone to clear the issue.
      (I tried unsuccessfully to upload a photo my wife took of the garbled screen.)
    • The phone gets really hot to the touch, much warmer than in the Golf.
    • The CarPlay User Interface gets slow/sluggish and eventually gets to where a button press takes about 10-15 seconds to be registered.
    • The GPS position stopped updating in one instance.

    This is using the wired connection with CarPlay. I havenít tried the wireless as itís a bit pointless if youíre plugging in the phone to charge in any case, and the wireless version tended to connect to the non-driverís phone in any case.

    This doesnít happen on the Golf, and didnít happen on the Tiguan, and I found a lot of Google results for Mercedes having a similar issue, but thatís not applicable to VW.

    Any pointers to known issues would be appreciated. Itís about three weeks before going to the dealership for the post delivery service, and I would like know if itís just my bad luck, likely having a dodgy MIB, or whether thereís a known issue (with hopefully with a DIY fix).
    2018 Golf R (Ticks all the boxes, really, really well)
    2021 Passat Alltrack Premium (Its got lots of boot spaceÖ)
    2017 Tiguan R-Line (Sold, and missing it.)
    BNE Qld

  2. #2
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Brisbane, Queensland
    Posts
    21
    Users Country Flag Thread Starter
    This is what the corrupted display looks like
    48135-B77-EB12-4-CF9-A049-6-EBD24-E56124 — ImgBB
    2018 Golf R (Ticks all the boxes, really, really well)
    2021 Passat Alltrack Premium (Its got lots of boot spaceÖ)
    2017 Tiguan R-Line (Sold, and missing it.)
    BNE Qld

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Newcastle
    Posts
    4,617
    Users Country Flag
    Wow - something is definitely not right. Hopefully its just a bad wiring connection somewhere, but possible your MIB system or screen is faulty.

    I would definitely print off that photo to take with you to the dealership for the service, and let them know before hand that you have experienced some issues with the screen/Carplay.
    2015 Mk7 GTI Performance
    2015 Audi SQ5 bi-turbo V6 TDI family hauler

  4. #4
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Brisbane, Queensland
    Posts
    21
    Users Country Flag Thread Starter

    We had the car at the dealership today for the “1000km post delivery service”.

    Their response was to update the software on the unit and ask us to keep an eye on it, as they’re too short staffed due to COVID to test it properly, and they need more time to test the MIB unit.
    2018 Golf R (Ticks all the boxes, really, really well)
    2021 Passat Alltrack Premium (Its got lots of boot spaceÖ)
    2017 Tiguan R-Line (Sold, and missing it.)
    BNE Qld

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
| |